onsdag 19 januari 2011

Längtan efter ljuset

En tulpanbukett kan pigga upp, men ljuset är nog mest efterlängtat när våren närmar sig! Och jag vet att det kan dröja ett tag innan våren kommer, tyvärr. Men visst märker man att dagen blir längre och att vi går mot ljusare tider. Det är toppen!

När vi renoverade köket för ett par år sedan fick jag möjlighet att släppa in ytterligare ljus. Min dröm har alltid varit att ha fönster ovanför diskhon, och nu fanns möjligheten. Sagt och gjort, vi flyttade över den stora diskhon till ytterväggen och satte ett mindre fönster ovanför. Vi har faktiskt kvar den gamla diskhon också, men har gjort den mindre. Eftersom den finns bredvid spisen, så är det en perfekt utslagsvask till t ex pastavatten. 



Vid renoveringen lämnade vi iväg alla skåpluckor till sprutlackering. Det var ett prisvärt sätt att göra ett helt nytt kök kan jag säga! När vi flyttade in var köksluckorna helt nya i ek, så de var ju knappast slitna. En ljusare uppfräschning blev ett helt nytt kök med vitmålat furutak, nytt trägolv och nytt kakel! Helt i vår smak!

Ha en riktigt skön onsdag!
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar